Pakistan’da Mevlid Kandili Kutlamalarına Bombalı Saldırı: 34 Ölü

featured

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin Mastung bölgesinde, Mevlit Kandili dolayısıyla bir araya gelen Müslümanlara yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti, 130’dan fazla kişi de yaralandı.

Saldırının hedefi olan Medine Cami yakınında park halinde bulunan bir polis aracında patlayıcı yüklü olduğu belirtilen bir kişi, kendisini infilak ettirdi. Patlama sonucu cami ve çevresinde büyük hasar meydana geldi.

Mastung polis sözcüsü Attahul Munim, saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edildiğini söyledi. Yaralılar, yakındaki hastanelere taşınırken, tüm hastanelerde acil durum ilan edildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Pakistan geçici hükümeti Başbakanı Anvarul Hak Kakar, saldırıyı kınayarak, faillerinin bulunması için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Pakistan’da son yıllarda terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Belucistan eyaleti ise hem ayrılıkçı grupların hem de radikal İslamcıların faaliyet gösterdiği bir bölge olarak biliniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pakistan’da Mevlid Kandili Kutlamalarına Bombalı Saldırı: 34 Ölü