Pakistanlı Bakan, Macron Karşıtı Paylaşımını Sildi

featured

Fransa, Pakistanlı devlet adamının, Macron’un Müslümanlara, Nazilerin Yahudilere davrandığı gibi davrandığına dair yaptığı yorumlar kaldırmasını talep etti.

Pakistanlı bir bakan sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Fransız Başkan Emmanuel Macron’un Müslümanlara, Nazilerin 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilere davrandığı gibi davrandığını söylediği yorumu geri çekti.

Nazi Benzetmesi Yapılmıştı

Fransız Dışişleri Bakanı devreye girerek, Pazartesi günü resmi olarak, Pakistanlı yetkililerin, İnsan Hakları Federal Bakanı Shireen Mazari’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı yorumları geri çekmesini talep etti.

Mazari, bir makalenin internet bağlantısının yanı sıra, söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Macron Müslümanlara, Nazilerin Yahudilere yaptığını yapmaktadır — Tıpkı Yahudilerin geçmişte kimliklerinin belli olması için giyeceklerinin üstüne sarı yıldız takmaya zorlandığı gibi Müslüman çocuklara da kimlik numaraları verilecek (diğer çocuklar değil sadece Müslüman çocuklar).”

Mesajını Sildi

Bakanın paylaştığı makale ise pazar günü yayınladığı tekzip mesajı ile, sistemin uygulanmaya başlaması halinde sadece Müslüman ailelerin çocuklarını değil tüm çocukları kapsayacak şekilde çalışacağını ifade etti.

Mazari, pazar günkü sosyal medya paylaşımında ilk başta iddialarının arkasında durarak Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın cumartesi günü yayınladığı, Mazari’nin ifadelerini “nefret ve şiddet dolu bir ideolojiyle kaplı apaçık yalanlar” olarak tanımlayan ve bu yorumları kınadığını bildiren açıklamayı görmezden geldi.

“Paylaşımlarımı Sildim”

Pazar gününün ilerleyen saatlerinde ise Mazari yeni paylaşımında şunları söyledi:

“Daha önce alıntı yaptığım makale ilgili kişilerce düzeltildi. Ben de aynı şekilde paylaşımlarımı sildim.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pakistanlı Bakan, Macron Karşıtı Paylaşımını Sildi