Palamutun Tane Fiyatı 2 liraya Düştü

featured

Karadeniz’de son bir haftadır yaşanan bol av, palamutun tane fiyatının 2 liraya kadar gerilemesini sağladı.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, palamutun çok bol miktarda avlanmamasına karşın fiyatında düşüş olduğunu söyledi.

Diğer balık türlerinin bollaşmasıyla palamut fiyatlarının gerilediğini belirten Bayrak, “Özellikle hamsi bollaşınca vatandaşın ilgisi daha çok bu balığa yöneldi.” dedi.

Tezgahlardaki balık çeşitliliğinin fiyatlara olumlu yansıdığını dile getiren Bayrak, şunları kaydetti: “Palamut her ne kadar geçen yıla oranla az avlansa da fiyatı şu sıralar düşük seyrediyor. Bunun en önemli nedeni ise tezgahlarda diğer balık türlerinin de olması. Arz talep meselesi. Talep azalınca fiyat da düştü. Diğer balık türleri bol avlanmaya devam ettiği sürece palamut fiyatları düşük seyretmeye devam edecektir. Vatandaşımız bu dönemde bol bol balık tüketebilir.”

Bu arada Sinop’ta tezgahlarda hamsinin kilogramı 5 liradan satılırken, zargana 15, mezgit 12, tirsi ise 10 liradan satışa sunuluyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Palamutun Tane Fiyatı 2 liraya Düştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.