Palu Ailesi tekrar gündemde 3 kişi tahliye edildi

featured

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 2008 yılında kaybolan ve öldürüldüğü tespit edilen Meryem Tahnal’ın (35), kendisinden 1 yıl sonra kaybolan kızı Melike Tahnal’ın (8) Sakarya’nın Ferizli ilçesinde öldürülmesine ilişkin Palu ailesi üyelerinin yargılandığı davada Tuncer Ustael’in tutukluluk halinin devamına karar verilirken, Emine Ustael, Ayşe Palu ve İsa Palu tahliye edildi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 13 yıl önce Meryem Tahnal ile kızı Melike Tahnal’ın kaybolması ile ilgili Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Palu ailesi üyeleri ve damat Tuncer Ustael’e hapis cezaları verildi. Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, sanık konumundaki aile üyelerinin aynı avukat tarafından savunuldukları gerekçesiyle yapılan itiraz sonucu verilen ceza kararını ‘usul hatası’ gerçekleşmesi nedeniyle bozdu.

DHA’nın haberine göre; yeniden görülen davada, ‘Üstsoy veya altsoydan birini canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçunu işlediğine kanaat getirilen Tuncer Ustael’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Meryem Tahnal’ın hürriyetinden yoksun bırakılması ve kasten öldürülmesine yardım ettiklerine kanaat getirdiği Hava Palu, Ayşe Palu ve İsa Palu’ya 14 yıl 2’şer ay, Emine Ustael’e ise 12,5 yıl hapis cezası verdi. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Fatih Palu ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Palu Ailesi tekrar gündemde 3 kişi tahliye edildi