• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Pamukkale Üniversitesi’nde Nihâl Atsız’ı anma töreni

featured

Büyük Türkçü Nihâl Atsız vefatının 44. yıl dönümü nedeniyle yurdun dört bir yanında anılıyor. Anma programlarından birisi de Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Türk Dünyası Araştırma Topluluğu’nun organize ettiği “Hüseyin Nihal Atsız’ı Anma Töreni” başlıklı programda Atsız anıldı.

Programa; Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, TÜRKAV Denizli Başkanı Ahmet Aykol, Türk Eğitim Sen Denizli Temsilcisi Emre Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı gerçekleştirdi. Anma programında: Hüseyin Nihal Atsız’ın; Geri Gelen Mektup, Kahramanlık, Mutlak Seveceksin, Yolların Sonu, Davetiye, Kürşat’ın Sofrası isimli şiirleri: Mustafa Kureyşi, Yasin Furkan Berktaş, Mustafa Çiftçi, Alperen Ermiş, Bayram Yıldırım, Avşar Gürden tarafından seslendirildi. Ayrıca anma programında, ‘1944 Türkçülük Turancılık davalarını canlandıran bir tiyatro gösterimi de sahnelendi.

11 Aralık 1975’te vefat eden Hüseyin Nihal Atsız, Türk yazar, şair, düşünür ve öğretmen olarak biliniyor. Benimsediği Türkçü-Turancı dünya görüşü ile Türklerin tarihini konu edindiği sayısız eserle Türk edebiyatına büyük katkı sağlayan edebiyatçı eserleriyle büyük bir kitleyi etkilemeyi başarmıştır. Kaleme aldığı eserlerinde ağırlıklı olarak Türk mitolojisinden unsurlara yer veren Atsız düz yazılarının yanı sıra şiirleriyle de edebiyat dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pamukkale Üniversitesi’nde Nihâl Atsız’ı anma töreni