Papa Ziyaretinde Hatıra Pulu Skandalı

featured

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis için Kuzey Irak’ta 6 farklı hatıra pulu bastırdı. Pullardan birinde Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu sözde Kürdistan sınırlarına dahil edildi.

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis’in Irak’a gerçekleştirdiği tarihi ziyaretin anısına IKBY Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı anı pulları bastırdı.

Anı pullarından birinde Papa Francis’in siluetinin arkasında sözde ‘Kürdistan’ haritasına yer verilmesi ve bu haritaya Türkiye’nin doğu ve güneydoğu illerinden bazılarının da dahil edilmesi tepki çekti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Irak’ta Papa’nın ziyaretini yakından takip ettik. Bahsedilen pul ve haritayla mülhem izlenimlere baktık. Bunu çeşitli yerlerde çeşitli kesimler yapıyor. Bunlar yalan yanlış işler. Hicri şekilde Türkiye’ye dönük olarak geçmişte Fransa’da böyle harita çıkmıştı. Ermenistan zaman zaman yapıyor. Bazı odakların zaman zaman yaptığı işler. Bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın aklınca Türkiye’ye husumet ürettiği bir şey olduğunu değerlendiriyoruz”  açıklamasını yaptı.

4 günlük ziyaret için Irak’a gelen Papa Francis, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmüştü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Papa Ziyaretinde Hatıra Pulu Skandalı