Paşinyan, Rusya’dan Daha Çok Yardım İstiyor

featured

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yaptığı bir açıklamayla, Rusya ile daha ileri düzeyde askeri iş birliği sağlanmasına yönelik çağrıda bulundu.

Rusya’dan Yardım İstedi

Paşinyan’ın basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Rusya ile halihazırdaki iş birliğimizi sadece güvenlik değil aynı zamanda askeri ve teknik hususlarda da sağlamlaştırabileceğimizi umuyoruz.”

“Vaziyet Daha Zor”

“Savaştan önce de geçirdiğimiz günler tabi ki zordu ama şu anki vaziyet dünden de zor.”

Azerbaycan askerlerinin Karabağ’da anlaşma ile kazandıkları bölgelere girmeye başlamaların ertesi günü Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Ordusu Girmişti

Ermenistan ile Azerbaycan arasında 9 Kasım’da imzalanan, Rusya’nın hazırladığı barış anlaşmasına göre, 90’lı yıllardan bu yana Ermenilerin işgali altında bulunan üç bölgenin kontrolü tekrar Azerbaycan’a verildi.

Anlaşma gereği, Dağlık Karabağ’a 2000 civarı Rus barış gücü askeri konuşlandırıldı.

Hiçbir Devlet Tarafından Tanınmamıştı

Karabağ’daki ayrılıkçılar Ermenistan’ın desteği ile saldırı başlatmak suretiyle 90’lı yıllarda isyan etmiş ve 30.000 kişinin ölümü ile sonuçlanan savaş sonrasında hukuken Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ ve etrafındaki bölgelerde tek taraflı bağımsızlık ilan etmişti.

Fakat bu bağımsızlık ilanı bölgenin doğrudan kontrolünü sağlayan Ermenistan dahil hiçbir devlet tarafından resmi olarak tanınmadı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Paşinyan, Rusya’dan Daha Çok Yardım İstiyor