Perinçek’e Ağır Doğu Türkistan ayarı

featured

HaberTürk’de dün akşam yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında Doğu Türkistan meselesi ele alındı. Çin’in Uygur Türklerine yönelik programlarının el alındığı programda Perinçek pes dedirtti. Çin’in yerli destekçisi olan Aydınlık ekibinin lideri Perinçek, asimile merkezi olarak kullanılan kampları köy enstütilerine benzetti.

Perinçek kamplarla ilgili; “Yalan bunlar yalan. Baştan aşağı yalan. Nasıl Türkiye PKK’yı kesiyor diye propagandalar var bu da onun gibi. Aynı bizim köy enstitüleri gibi meslek öğreten, Çince öğreten, eğitim yapan kamplar. ” diye konuştu.

Perinçek’in esaret altındaki Uygur Türklerini, PKK militanlarına benzetmesine İyi Parti İstanbul Milletvekili ve Sözücü Yavuz Ağıralioğlu sert yanıt verdi. Ağıralioğlu, Perinçek’in bebek katili apoyla çekildiği fotoğrafı hatırlatarak, PKK’yla olan ilişkisini işaret etti.

Perinçek’in “Doğu Türkistan Türk toprağı derseniz sizi kimse hükümet yapmaz” söylemi programda ve sosyal medyada büyük tepki topladı. Perinçek’in bu sözlerine bir çok sosyal medya kullanıcısı “Perinçek herkesi kendisi gibi birilerinden icazet alıyıor sanmasın” diyerek tepki gösterdi.

Ağıralioğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Doğu Türkistan sessizliğine de üzüldüğünü ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Perinçek’e Ağır Doğu Türkistan ayarı