PKK/YPG’nin Sözde Aynularab Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

PKK/YPG'nin Sözde Aynularab Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Aynularab sorumlusu olan ve ‘Karker Andok’ kod adını kullanan Mutlu Kacar’ı, Suriye’de düzenlenen başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Kacar, Suriye’deki harekât bölgelerinde görev yapan Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem talimatları veren Ayn El Arab sorumlularından biriydi. MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon, Kacar’ın Tel Rıfat bölgesinde faaliyet gösterdiği sırada yapıldı.

Şehitlerin Kanı Yerde Kalmadı

Kacar, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi’nde görev yapan Türk güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen bir eylemin talimatını vermişti. Bu saldırı sonucunda Astsubay Çavuş Fatih Güney ve Onbaşı Emrah Arslan şehit düşmüştü. MİT, bu acı olayın ardından saldırının talimatını veren terör örgütü mensubunun Mutlu Kacar olduğunu tespit etti ve onu hedef listesine aldı.

MİT’in bu operasyonu, terörle mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gösterdi. Operasyon, şehit olan askerlerimizin anısına adanmış ve onların kanının yerde kalmadığını ispatlamış oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PKK/YPG’nin Sözde Aynularab Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi