PKK’lılar Kerkük de Türkmenleri Tahrik Etmeye Devam Ediyor

featured

Kürt İl Meclis üyesi Azat Cabari, 21 Mart tarihinde yapılacak Nevruz kutlamaları sırasında tarihi Kerkük Kalesi’nin üstüne sözde Kürdistan Bayrağını asılacağını ilan etmişti. Bugün yapılacak Nevruz kutlamaları öncesinde dün hazırlık yapan bir grup silahlı Kürt, Kerkük Kalesi’ne dev bir sözde Kürdistan Bayrağını astı. Ayrıca Kerkük’ün Erbil girişi tarafında da silahlı Kürtler tarafından büyük bir Bayrak asıldı. Öte yandan Kale’ye giren bir grup silahlı terörist ise yeni direkler getirerek Bayrak asma hazırlıklarına başlarken çok sayıda teröristin kaleye girdiği bilgisi verildi.

Günlerdir devam eden tartışmalarda son olarak Irak Türkmen Cephesi’nden ”Kerkük’te kamu binalarında sözde Kürdistan  Bayrağını göndere çekilmesinin Kerkük’teki güvenlik durumunun bozulmasına neden olabileceği” uyarısı gelmişti.

Kerkük’te Neler Yaşanmıştı?

Geçtiğimiz günlerde Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in kamu binalarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bayrağının asılması ve kentte resmi yazışmalar için Arapça’nın yanı sıra Kürtçe’nin de kullanılmasının zorunlu olması kararının ardından Irak Türkmen Cephesi’nden ve Türkmen siyasetçilerden tepkiler gelmişti. Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşad Salihi, Vali Kerim’in ateşle oynadığını belirtmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili olarak; “Kerkük Valiliğinin, resmi günlerde vilayetin tüm resmi dairelerinde IKBY bayrağının Irak bayrağıyla birlikte göndere çekilmesi yönünde bir karar alınması için Kerkük Vilayet Meclisi nezdinde yaptığı başvuruyu yadırgıyoruz. Irak anayasası Irak’taki tartışmalı iç idari sınırlarla ilgili olarak izlenmesi gereken süreci tespit etmiştir. Bu süreç işletilmeden Kerkük’ün statüsüyle ilgili olarak yapılacak tek taraflı tasarrufların Irak’taki uzlaşı ve istikrar çabalarına zarar vermesi tehlikesi bulunmaktadır. Bu tür girişimlerin Irak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik zenginliğinin vücut bulduğu Kerkük’ün çok kültürlü kimliğini de aşındırma riski bulunmaktadır.” açıklamasında bulunmuştu

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PKK’lılar Kerkük de Türkmenleri Tahrik Etmeye Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.