• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

PKK/PYD operasyonunda 1 İngiliz ve 2 Bulgar gözaltına Alındı

featured

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne, e-posta ile KCK/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren üç kişinin Didim’de tatil yaptıkları ihbarı geldi. İhbar üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 26 Temmuz’da harekete geçti.

DHA’nın haberine göre; Bir eve operasyon düzenleyen polis, İngiltere uyruklu J.A.R., Türk asıllı Bulgar vatandaşı M.Y.A. ve annesi V.P.R.A.’yı gözaltına aldı. Şüphelilere ait cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyallere de el konuldu.

” YPG’den Silah Eğitimi Aldım Ancak Çatışmaya Girmedim”

İfadeleri alınan şüphelilerden J.A.R., 2015 yılında örgüte tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye’ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, “YPG’den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye’ye geldik” dedi.

Hollanda Ve İngiltere’de Hukuk Eğitimi

M.Y.A. da ifadesinde Hollanda ve İngiltere’de hukuk eğitimi aldığını, J.A.R. ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyledi. V.P.R.A. ise de ifadesinde birlikte tatile geldiklerini vurgulayıp, kızı ile J.A.R. arasındaki arkadaşlığı sonradan öğrendiğini kaydetti. Şüphelilerden J.A.R. ve M.Y.A.’nın sosyal medya hesaplarında terör örgütünün kıyafetlerini giyerek terör örgütü YPG’nin propagandasını yaptıklarının tespit edildiği, diğer şüpheli V.P.R.A. hakkında ise suç tespitinin bulunmadığı bildirilirken, soruşturmanın sürdüğünü belirtildi.

İngiltere Vatandaşı Tutuklandı

Basına yapılan açıklamada, Aydın’da terör örgütü PKK/PYD’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 yabancı uyrukludan biri tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Didim ilçesinde gözaltına alınan İngiltere vatandaşı Joseph A.R, Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı Mira Y.A. ile annesi Veselina P.R.A’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Veselina P.R.A, ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğer 2 şüpheli ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevk edildi. İngiltere vatandaşı Joseph A.R. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı Mira Y.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aydın Valiliğinden dün yapılan açıklamada e-posta yoluyla gelen ihbar üzerine Didim ilçesinde belirtilen adrese operasyon düzenlendiği, sosyal medya hesaplarında paylaştıkları fotoğraflarda terör örgütü YPG’nin kıyafetlerini giymiş şekilde terör propagandası yaptıkları belirlenen Joseph A.R. ve Mira Y.A. ile hakkında henüz suç unsuruna rastlanmayan annesi Veselina P.R.A’nın gözaltına alındıkları bildirilmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
PKK/PYD operasyonunda 1 İngiliz ve 2 Bulgar gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.