Polozov, ABD’de Kırım Tatarları’nın Sorunlarını Anlatacak

featured

Kırım Tatarları’nı savunan Rus avukat Nikolay Polozov, Washington’da Kırım Tatarları’nın sorunlarını anlatacak.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanları Ahtem Çiygöz ve İlmi Ümerov’u savunan Rus avukat Nikolay Polozov, ABD’nin başkenti Washington’a yaptığı ziyaret sırasında Kırım Tatarları’ndan söz etmeyi planlıyor.

Twitter’dan duyurdu

Nikolay Polozov, kişisel Twitter sayfasından yaptığı açıklamada “Önümüzdeki birkaç gün Washington’da olacağım. Kırım Tatar meselesi ile ilgili çok çalışma var. Ayrı konular yanı sıra genel konular da ele alınacak.” diye kaydetti.

Daha önce Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun da avukatlığını yapan ünlü Rus avukat Mark Feygin’in, ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Amerikan diplomatlarla görüşmeler yaptığı bildirilmişti. Görüşmeler sırasında avukat Feygin, Kırım sorunları ve işgalci yönetimin elindeki tutuklular ile ilgili yeni kararların kabul edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Feygin, ABD Kongresi ve Senatosu’nda Kırımlı siyasi tutuklulara yardım ile ilgili uluslararası inisiyatiflerin kararlı şekilde desteklendiğini belirtti. Ayrıca Mark Feygin, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde hazırlanmakta olan Kırım meselesine ilişkin karar ile ilgili görüşmelerin yapıldığını bildirdi.

Kaynak:Kırım Haber Ajansı (QHA)

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Polozov, ABD’de Kırım Tatarları’nın Sorunlarını Anlatacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.