Pontusçular Camii’ye Saldırdı

featured

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının yoğun olarak yaşadığı şehirlerden İskeçe’deki Sünne Mahalle Camii’ne 18 Mayıs Cumartesi gecesi saldırı düzenlendi.

CAMİNİN DUVARLARINA IRKÇI SLOGANLAR YAZDILAR

Millet Gazetesi’nden edinilen habere göre kimliği belirsiz Pontusçular tarafından gece yarısı düzenlenen saldırıda caminin duvarlarına onlarca yumurta atıldı, ırkçı sloganlar yazıldı. Saldırganların attığı yumurtaları ve yazılan yazıları sabah namazı için camiye giden cemaat fark etti.

Cami duvarına yazılan sloganlarda “Pontus, Unutmuyorum 1919” ifadelerinin yanısıra Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaret içeren sözlerin yer aldığı görüldü.

Konu ile ilgili Millet Gazetesi Batı Trakyalı Türklerin yayın organlarından biri olarak bir değerlendirmede bulundu:

SALDIRANLAR PONTUSÇULAR VE RUM ÖRGÜTLER

“Bölgede barış içinde yaşayan Türk ve Yunan kökenli vatandaşların birlikteliğini ve dostluğunu hedef alan nefret içerikli çirkin saldırılar, her yıl 19 Mayıs’ta Batı Trakya’daki cami ve Türk kuruluşlarına saldıran Türk ve İslam düşmanı karanlık Pontusçular ve diğer Rum örgütler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Türkiye’de Anadoluyu isgalden kurtarmak için Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kutlanan 19 Mayıs 1919, Yunanistan tarafından “Küçük Asya Felaketi”nin yıldönümü olarak anılmaktadır. Bu sebeple Yunanistan’da her yıl resmi olarak bu tarihte Kilise ve devlet dairelerinde, iddialarına göre “Türkler tarafından 350 bin Rum’un katledildiği” sözde “Pontus Soykırımı” anılıyor. Bu şekilde Yunanistan’ın ve dünyanın her yerinde adeta Türk ve İslam düşmanlığını yaymak için kurulan yüzlerce Pontus Rum örgütleri de Yunan derin devleti ve Rum Patrikhanesi’nin kışkırtmalarıyla Batı Trakya’daki Müslüman Türklere, cami ve kurumlarına saldırarak hedef göstermeye kargaşa çıkarmaya çalışmaktadırlar.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensupları da bu tür çirkin ve provokatif saldırılar karşısında nedametini korumakta ve provokasyonlara alet olmayarak, çirkef mihrakların karanlık emellerini suya düşürmektedir. Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu defalarca karşılaştığı bu tür ırkçı ve aşağılık saldırılar karşısında kararlılıkla durmuş, olgunluğunu ve ağırbaşlılığını muhafaza ederek demokratik ve hukuk kuralları dışına çıkmadan insani tepkiler dışında hiçbir aşırılığa kaçmamış, hiçbir zaman bu tür alçak tepkiler göstermemiştir. “

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pontusçular Camii’ye Saldırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.