Pontusçulardan Atina’da konferans

featured

Pontusçular sözde “soykırım” çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Pontusçular, Atina’da Türkiye’yi sözde ‘Pontus Soykırımı’ ile suçlamaya hazırlanan bir etkinlik planlanıyor. Bu konferansın konuşmacılardan üçü ise Türk vatandaşı! İşte o isimler, Ergenekon-Balyoz dönemlerinde Taraf gazetesinde yazılar yazan Cengiz Aktar, HDP Milletvekili Tuma Çelik ve Pontusçu Tamer Çilingir!

6-8 Aralık tarihleri arasında Atina’da, Yunanistan Pontuslular Federasyonu tarafından sözde “Pontus Soykırımı”nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında, sözde “soykırım suçları konferansı” düzenleniyor.

Tamer Çilingir, Pontusçuların etkili isimlerinden birisi. Çilingir’in mavrithalassa Pontos Rum Soykırımı ile ilgili kampanyalar düzenleyen Çilingir, 2018 yılının 19 Mayıs’ında Selanik’te düzenlenen sözde Pontus Soykırım Anması sırasında yaptığı konuşma büyük tepki çekmişti. İşte o konuşma…

Cengiz Aktar’ı kamuoyu FETÖ’nün kumpas dönemlerinden tanıyor. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının basın ayağında altyapısını hazırlayan Taraf gazetesi yazarlarından olan Aktar, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeliği yaptı. Türkiye’de Avrupa Birliği üzerine kitaplar ve makaleler yayınladı. 1989 ve 1994 seneleri arasında Birleşmiş Milletler’in çalışmalarının için yer aldı ve Avrupa Birliği’nin göç ve iltica politikaları konusunda biçimlenen hükümetlerarası danışma kurulunun ikinci başkanı olarak görevlerde bulundu. 1994 ve 1999 seneleri arasında ise Birleşmiş Milletler’in Slovenya Temsilciliği görevini üstlendi.

Katılımcılardan Tuma Çelik, 27. Dönem HDP Mardin Milletvekili. Avrupa’nın değişik ülkelerinde ve Türkiye’de Süryani kurumlarında kurucu ve her düzeyde yöneticilik yapan Tuma, değişik basın yayın kurumlarında yazarlık yaptı ve Türkiye’nin ilk Türkçe-Süryanice gazetesi olan Sabro’yu kurdu ve yönetti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pontusçulardan Atina’da konferans