Prof. Dr. Naci Görür: “Depremde ölmek istemiyoruz’ deyin, pankart açın”

featured

Prof. Dr. Naci Görür: “Depremde ölmek istemiyoruz’ deyin, pankart açın” Türkiye’de 11 ili etkileyen depremlerinden ardından, İzmirli iş insanları “İzmir Yardıma Koşuyor” kampanyası başlattı.

Kampanya’ya konuşmacı olarak Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Naci Görür’ün konuşmasından dikkat çeken satırbaşları şu şekilde;

““Ülkemizde depremi konuşmamak sanki tabu. ‘Konuşmayalım, korkuyorum’, ‘Duymayalım, huzurumuz kaçmasın.’ Maalesef bu strateji bu ülkenin yöneticilerinde de uzun zamandır var”

Deprem olduktan sona çizmelerimizi çeker sahaya ineriz’, ‘Türkiye hükümeti büyüktür, kimseyi aç susuz bırakmaz, her şeyi yaparız, geçici ve sürekli konutlar yaparız’ söylemlerinin de yara sarma edebiyatı olduğunu ifade eden Görür, “Bu, çağ dışı bir strateji. İnsanına önem vermeyen anlayışın getirdiği bir strateji” dedi.

“Yurt dışında birçok yerde bu tür depremlerde 5-6 kişi ölüyor, o da tesadüfen. Bizde ise, utanıyorum söylemeye, şu an 42 bin insan görünüyor ama çok daha fazla olacak. İnşallah yanılırım”

“Bu, geliyorum diye bağıran bir depremdi. Ama anlaşılan uyarılara rağmen bir şey yapılmamış. Yapılsaydı böyle olmazdı”

“Bir şey yapmamız lazım. Millet olarak kendi devletimize sahip çıkma, sorunlara millet olarak el koyma zamanı. Nasıl? Söyleyeyim: Depremi oluşturan mekanizma 13 milyon seneden beri süregeliyor ve daha milyonlarca sene devam edecek. Depremi durduracak gücümüz olmadığına göre, depreme rağmen yaşamak mecburiyetinde olduğumuza göre, depremin bize vereceği zararları bilim ve teknolojinin gücüyle azaltmalıyız. Yıkılmamalı, minimum zararla bu atlatmalıyız. Bu yeni yaklaşıma biz risk analizi diyoruz. Türkiye’de yaşadığımız yerleşim alanları deprem dirençli olursa en az zararla atlatırız. ‘Depremde ölmek istemiyoruz’ deyin, pankart açın”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prof. Dr. Naci Görür: “Depremde ölmek istemiyoruz’ deyin, pankart açın”