Prof. Dr. Naci Görür’den Marmara Depremi Uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür’den Marmara Depremi Uyarısı

Marmara depremi ne zaman olacak? Bu sorunun cevabını arayanlar, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün son açıklamalarını merak ediyor. Görür, Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’nda konuştu ve beklenen depremle ilgili önemli uyarılarda bulundu. “Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.” dedi.

Yer bilimci, Türkiye’nin depreme hazırlık konusunda yeterli çalışma yapmadığını da eleştirdi. “Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az” diye konuştu.

Prof. Dr. Görür, 1999 depreminin geleceğinin 70’li yıllardan itibaren belli olduğunu ancak uyarıların dikkate alınmadığını da hatırlattı. “Uyarılarımızı ne aziz halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu” diyen yer bilimci, Elazığ depremi için de benzer bir durum yaşandığını söyledi. “Elazığ depremi ile alakalı da uyardık. Elazığ bizi alkışladı, deprem vurdu kimse bir şey yapmadı” ifadelerini kullandı.

Görür, Marmara’da kırılması beklenen iki fay hattına da dikkat çekti. “Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz” diyen Görür, bu fayların Gemlik ve Bursa için birinci derece tehdit oluşturduğunu belirtti. “Sizin için tek tehdit burası değil” diyerek Bursalıları uyardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prof. Dr. Naci Görür’den Marmara Depremi Uyarısı