Prof. Dr Uğur Şahin ‘Koronavirüs En Kötüsü Değil’

featured

Koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyla milyonlara umut olan Prof. Dr. Uğur Şahin, salgına ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Pfizer ile yaptığı ortaklık ile onay alan ilk corona virüsü aşısını geliştiren BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD merkezli Bloomberg’e açıklamalarda bulundu.

Bloomberg’de yer alan habere göre, koronavirüs hala dünya çapında günlük yaşamın çoğunu kısıtlarken Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19’un hayal edilebilecek en kötü salgın olmadığını söyledi. Gelecekteki pandemilerin daha yıkıcı olabileceğini söyledi.

Şahin aşı hakkında  “İlaç üreticileri ve dünya devletlerinin birincil hedefi bir aşı üretildikten sonra tüm dünyayı üç ay içinde bağışık hale getirecek bir üretim kapasitesine ulaşmak olmalıdır. Dünyadaki tüm nüfus için yeterli dozu üretmeye hazır değiliz. Bunun değişmesi gerek. Aşıyı sadece hızlıca bulmak değil aynı zamanda yeterli dozu hızlıca üretmek de en önemli zorunluluk.” söyleminde bulundu.

Prof. Dr. Şahin, “Dünya üzerindeki nüfusa yetecek kadar doz üretecek kapasiteye sahip değildik. Bunun değişmesi gerekiyor. Yalnızca hızlıca aşı geliştirmek için değil, yeterli aşı üretmek için de hazır olmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Worldometers’ın verilerine göre toplam vaka sayısı 119.6 milyon, toplam can kaybı ise 2.6 milyona ulaştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prof. Dr Uğur Şahin ‘Koronavirüs En Kötüsü Değil’