Putin: Anayasa Değişiklikleri Devlete ve Halka Fayda Sağladı

Putin: Anayasa Değişiklikleri Devlete ve Halka Fayda Sağladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2020’de yapılan referandumla onaylanan anayasa değişikliklerinin devletin istikrarını ve halkın refahını artırdığını belirtti. Putin, bugün Rusya’da Anayasa Günü ve anayasanın kabul edilişinin 30. yılı dolayısıyla Anayasa Mahkemesi üyeleriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, hem iç hem de dış siyasette yaşanan hızlı değişimlere uyum sağlamak için birkaç yıl önce anayasada gerekli değişiklikleri yaptıklarını hatırlatan Rusya lideri, “Değişiklikler, önemliydi ve önem arz etmeye devam ediyor. Bu değişiklikler geleneksel değerlerimizi, nesillerin tarihsel sürekliliğini doğrulamayı amaçlayan vektörün güçlendirilmesiyle ilişkili olup sosyal nitelikteki diğer bazı konuları kapsadı” dedi.

Anayasa değişikliklerinin devletin çalışmasına, halkın yaşamına ve haklarının korunmasına katkı sağladığını, bunun da Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurularda görüldüğünü söyleyen Putin, ayrıca, Batı ülkelerinin Rusya Anayasa Mahkemesi’nin düzenlediği uluslararası etkinliklere katılmama kararını eleştirerek, “Onların kendi sorunları var. Onları halletiklerinde, onlar da olacaktır. Yeniden katılmaya başlayacaklarından eminim” ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nin uluslararası alanda saygınlığını koruması için gereken desteği vereceğini de vurgulayan Rusya Devlet Başkanı, konuşmasının sonunda, Rusya halkının Anayasa Günü’nü kutladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Putin: Anayasa Değişiklikleri Devlete ve Halka Fayda Sağladı