Putin ve Aliyev müttefklik anlaşmasını şampanya patlatarak kutladı

featured

Putin ve Aliyev müttefklik anlaşmasını şampanya patlatarak kutladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘le bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın Azerbaycan ile Ermenistan arasındakiler de dahil Kafkasya’daki tüm ihtilafların çözümüne katkı sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Görüşmenin ardından basının karşısına çıkan liderler, Müttefik İşbirliği Bildirgesi’ni imzaladı. İki lider imzalanan işbirliği bildirgesini şampanya içerek kutladı.

Putin, Rusya ile Azerbaycan arasında ulusal para birimleriyle alışveriş de dahil finans alanındaki işbirliğinin pekiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Rus lider, Rusya’nın Azerbaycan ile Ermenistan arasındakiler de dahil Kafkasya’daki tüm ihtilafların çözümüne katkı sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Putin, “Azerbaycan-Ermenistan sınırının belirlenmesi ve çizilmesi sürecinin başlatılması, önemli bir görev olarak görülüyor. Rusya, belirtilen amaç ve hedeflere ulaşmak için çok şey yaptı ve yapacak. Sınır ihtilafları da dahil her türlü ihtilafın çözülmesine her türlü katkıyı sunmaya, mevcut zorlu sorunların çözümüne yardımcı olmaya elbette devam edeceğiz” dedi.

Dağlık Karabağ’da yaşamın barışçıl rotaya girdiğini ve 50 binden fazla kişinin evlerine döndüğünü söyleyen Putin, bu gelişmelerin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Daha fazla haber için: www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Putin ve Aliyev müttefklik anlaşmasını şampanya patlatarak kutladı