Refakatçisiz Otobüse Binemeyen Zihinsel Engelli Çocuk Şoförü Bıçakladı

Refakatçisiz Otobüse Binemeyen Zihinsel Engelli Çocuk Şoförü Bıçakladı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde dün yaşanan olayda, refakatçisi olmadan halk otobüsüne binmeye çalışan zihinsel engelli bir çocuk, şoförün engellemesi üzerine bıçakla saldırdı. 59 yaşındaki şoför İbrahim Soydan, bacağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 16 yaşındaki E.Ü. ise polis tarafından yakalanarak ailesine teslim edildi. E.Ü.’nün bugün adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

Olay, Eşref Dinçer Mahallesi’nde saat 13.30 civarında meydana geldi. Zihinsel engelli E.Ü., Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir halk otobüsüne binmek istedi. Ancak otobüs şoförü İbrahim Soydan, E.Ü.’nün yanında refakatçisi olmadığını görünce, “Refakatçin olmadan bindiremem, bunun hesabını veremem” diyerek E.Ü.’yü araçtan indirmeye çalıştı. Bu duruma sinirlenen E.Ü., şoförle tartışmaya başladı. Otobüsteki diğer yolcular da olaya müdahale etmeye çalıştı. Ancak E.Ü., otobüsten inerken elindeki bıçakla şoför Soydan’ı bacağından yaraladı. Ardından da olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Yaralı şoför Soydan, Gemlik Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Soydan’ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekipleri ise olayın yaşandığı otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kayıtlardan E.Ü.’nün kimliğini tespit eden polis, E.Ü.’yü evinde yakaladı. E.Ü.’nün daha önce de ailesinin haberi olmadan evden kaçtığı ve yanında bıçak bulundurduğu belirlendi. Zihinsel engelli ve küçük yaşta olduğu için E.Ü., ailesine teslim edildi. E.Ü., polis nezaretinde evde kaldığı gece boyunca sakinleştirici ilaç verildi. Zihinsel engelli çocuğun bugün adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Refakatçisiz Otobüse Binemeyen Zihinsel Engelli Çocuk Şoförü Bıçakladı