Rekabet Kurumu, Yemeksepeti’ne Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu, Yemeksepeti'ne Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu, popüler çevrimiçi yemek sipariş platformu Yemeksepeti’ne, kendi kurye hizmetini zorunlu tutma ve üye işletmelerin faaliyetlerini engelleme iddiaları üzerine resmi bir soruşturma açtığını duyurdu.

Türkiye’nin önde gelen online yemek sipariş platformlarından Yemeksepeti, Rekabet Kurumu’nun merceği altına girdi. Rekabet Kurumu’nun resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, Yemeksepeti’nin, platform üzerindeki kendi kurye hizmetini zorunlu kılarak, üye işletmelerin iş yapma şekillerini kısıtladığı ve bu durumun 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve/veya 6. maddesine aykırı olabileceği iddiaları üzerine bir soruşturma başlatıldı.

Bu soruşturma, Rekabet Kurulu’nun 07.03.2024 tarihli toplantısında ele alınan önaraştırma sonuçlarına dayanarak açıldı. Kurul, toplanan bilgi ve belgeleri değerlendirerek, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ hakkında ciddi ve yeterli bulgular olduğuna karar verdi ve 24-12/211-M numaralı karar ile resmi soruşturma başlatılmasına hükmetti.

Rekabet Kurumu’nun bu hamlesi, online platformların faaliyetlerini denetleme konusundaki kararlılığını gösteriyor. Aynı zamanda, geçtiğimiz aylarda benzer bir soruşturma ile Çiçeksepeti’ne de dikkat çeken Kurul, platformların kendi bayileri lehine davranışlarda bulunması ve üçüncü tarafların faaliyetlerini sınırlaması gibi konuları mercek altına alıyor.

Bu süreçte elde edilecek bilgi ve belgeler doğrultusunda, Yemeksepeti’nin rekabet hukuku açısından uygunluğu değerlendirilecek ve gerekli adımlar atılacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rekabet Kurumu, Yemeksepeti’ne Soruşturma Başlattı