Rekabet Kurumu’ndan Sahibinden’e 40 Milyon TL Ceza

Rekabet Kurumu'ndan Sahibinden'e 40 Milyon TL Ceza

Rekabet Kurumu bugunü yaptığı açıklamada Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturmanın sonuçlandığını belirtti. Soruşturma neticesinde Sahibinden’in 4054 sayılı Kanun’un 6. Maddesini ihlal ettiği ve bu nedenle para cezası verilmesine karar verildi.

Rekabet Kurumu Sahibinden adlı e-ticaret ve ilan platformu hakkında yürütülen soruşturmanın nihayete erdiğini duyurdu. Alınan karar sonucu şirkete para cezası uygulanacağı şu ifadelerle belirtildi: “Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında emlak ve vasıta satış/kiralama platform hizmetleri bakımından veri taşınabilirliğinin engellenmesi ve diğer yollarla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.”

Kurumsal üyelerinin veri taşımasını engelleyerek haksız rekabet yürüttüğü belirlenen şirkete para cezasının yanı sıra ihlali sonlandırmak ve pazardaki etkin rekabetin sağlanması için bazı yükümlülükler getirildi.

Yükümlülükler çerçevesinde:

  • Emlak ve vasıta kategorilerindeki kurumsal üyelerle imzalanan sözleşmelerde, üyelerin ilanlarına ilişkin verilerin diğer platformlara taşınmasını engelleyen nitelikteki hükümler kaldırılacak.
  • Firma, ilan sahiplerinin emlak ve vasıta ilanlarına ilişkin verilerini rakip platformlara etkin şekilde taşıyabilme ve ilanlara ilişkin verileri güncel tutabilmelerini temin edecek altyapıyı, herhangi bir bedel talep etmeden sağlayacak.

Uyum tedbirlerinin tahakkuku ise üç yıl boyunca Rekabet Kurulu tarafından yıllık olarak takip edilecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rekabet Kurumu’ndan Sahibinden’e 40 Milyon TL Ceza