Rıfat Serdaroğlu: “Çoklu kurumsal bir çöküş yaşıyoruz. Parlamentonun fonksiyonları yok, demokrasi yok, hukuk yok, adalet yok.

featured

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası’yla birlikte İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar ve partisinin bunlara ilişkin çözüm önerilerini içeren yol haritasını ve ekonomi programını açıkladı.

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, “Çoklu kurumsal bir çöküş yaşıyoruz. Parlamentonun fonksiyonları yok, demokrasi yok, hukuk yok, adalet yok, basın özgürlüğü yok. Yolsuzluklar ve soygun düzeni almış başını gitmiş. Ekonomi çökmüş; işsizlik ve enflasyon, toplumun çok büyük bir kesimini sefalete sürüklemiş durumda” dedi. Serdaroğlu, Anayasa’nın ilk 6 maddesine yürekten inanan kişi, kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

Rıfat Serdaroğlu’nun yaptığı açıklamadan satırbaşları şu şekilde;

  • Doğru Parti, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini benimsemiş bir partidir.
  • Çoklu kurumsal bir çöküş yaşıyoruz. Parlamentonun fonksiyonları yok, demokrasi yok, hukuk yok, adalet yok, basın özgürlüğü yok. Yolsuzluklar ve soygun düzeni almış başını gitmiş. Ekonomi çökmüş; işsizlik ve enflasyon, toplumun çok büyük bir kesimini sefalete sürüklemiş durumda.
  • Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşmak için öncelikle Türkiye’de tek adama dayalı ucube sistemin değiştirilmesi, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi gerekiyor.
  • Güçlü ve oturmuş demokrasiler için yaygın ve etkili denetim mekanizması şarttır. Meclis denetiminin yanı sıra yargı denetimi ve özellikle Sayıştay denetimi de güçlendirilmelidir. Demokrasilerin sağlıklı işleyebilmesinin en önemli şartlarından birisi de toplumun özgürce kanaatinin oluşmasını sağlamaktır.
  •  Türkiye çok kötü yönetiliyor. Devletimizin tüm kurumları çökertildi. Ekonomi perişan halde. Geçim sıkıntısı, açlık, işsizlik Türk milletini canından bezdirdi. Bunca yolsuzluk ve sefalete rağmen iktidarın oyları düşüyor, ama hala birinci parti.

Doğru Parti Kartal İlçe Başkanlığı Açıldı

Ardından, Doğru Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar ve yönetimi tarafından organize edilen sabah kahvaltısında yerel basınla bir araya gelen Rıfat Serdaroğlu programın ardından, Doğru Parti Kartal İlçe Başkanlığı‘nın açılışını gerçekleştirdi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rıfat Serdaroğlu: “Çoklu kurumsal bir çöküş yaşıyoruz. Parlamentonun fonksiyonları yok, demokrasi yok, hukuk yok, adalet yok.