Rize’de KYK Yurdunda Asansör Faciası

Rize'de KYK Yurdunda Asansör Faciası

Rize’de KYK yurdunda asansör faciası yaşandı. Bir öğrencinin bulunduğu asansör, sekizinci kattan zemine çakıldı. Öğrenci hastaneye kaldırılırken, yurtta kalan diğer öğrenciler yurt yönetimini protesto etti.

İşte olayın ayrıntıları:

Rize’nin Fener Mahallesi’ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Ayder Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saat 22.00 sıralarında asansör kazası meydana geldi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde okuyan 22 yaşındaki Seranur D., tek başına bindiği asansörün arızalanması sonucu sekizinci kattan zemine düştü. Asansörün çakılmasıyla yurt binası sarsılırken, öğrenciler panik yaşadı. Seranur D., asansörden çıkarılarak ambulansla hastaneye götürüldü. Öğrencinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olayın ardından yurt binasından çıkan öğrenciler, yurt yönetimini “Katil KYK” sloganlarıyla protesto etti. Öğrenciler, asansörlerin sürekli bozuk olduğunu, yemek ve temizlik sorunları yaşadıklarını, yurt yönetiminin ise kendilerini duymazdan geldiğini iddia etti. Bazı öğrenciler, asansörlerin her gün bakıma alındığını, ancak yine de arızalandığını söyledi. Öğrenciler, daha önce Ordu ve Aydın’da da KYK yurtlarında asansör faciaları yaşandığını hatırlatarak, yetkililerden sorunlara çözüm bulmalarını istedi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz da olay yerine gelerek öğrencilerin sorunlarını dinledi. Vali Baydaş, ihmal iddialarına ilişkin inceleme başlatıp, gerekirse sorumluların görevlerinden alınacağını belirtti. Rektör Yılmaz ise öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rize’de KYK Yurdunda Asansör Faciası