Robot Kol, Test Sırasında Bir Kişiyi Öldürdü

Robot Kol, Test Sırasında Bir Kişiyi Öldürdü

Güney Kore’de bir gıda işletmesinde yaşanan talihsiz bir olayda, bir robot kolun neden olduğu kaza sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Robot kol, biber kutularını taşıma bandına yerleştirmek için programlanmıştı. Ancak robot kol, test aşamasında çalışan bir kişiyi biber kutusuyla karıştırarak yakaladı ve taşıma bandına doğru itti. Bu sırada kişinin yüzü ve göğsü ezildi. Hastaneye yetiştirilen kişi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın kurbanı olan kişinin, robot kolu üreten şirketin bir çalışanı olduğu ve robotun sensörlerini kontrol etmekle görevli olduğu öğrenildi. Robotun sensörlerindeki bir sorun nedeniyle testin ertelendiği ve olayın erteleme sonrası ilk testte meydana geldiği belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gıda işletmesinin sahibi olan Donggoseong Tarımsal İhracat Kompleksi, robot kollarının daha güvenli bir şekilde çalışması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Güney Kore’de daha önce de Mart ayında bir otomobil fabrikasında bir robotun bir çalışanı sıkıştırması sonucu yaralanma olayı yaşanmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Robot Kol, Test Sırasında Bir Kişiyi Öldürdü