Romanya’da Drakula Şatosunda Aşılanma İçin 100 Yıllık Giriş Hakkı

featured

Romanya aşılanma için turistlik merkezleri kullanmaya başladı. Romanya’daki Bran Kalesi’ne gelen kişiler, randevu veya katılım ücreti gerekmeden aşı olabiliyor. Şatoya gelen kişilere Pfizer/BioNTech aşısı yapılıyor.

19 milyon nüfuslu Romanya’da şimdiye kadar 3.6 milyon kişi aşı oldu. Yetkililer bu sayıyı 5 milyona çıkarmayı hedefliyor. Drakula’nın Şatosu olarak bilinen Bran Kalesinde aşı vurulmaya başladı. Şatoda aşı olmak isteyen kişilerin randevu alması gerekmiyor. Bu kişilere “cesaret ve sorumluluğa işaret eden aşı diploması” belgesi veriliyor.

Bran Kalesi yetkileri pandemi nedeniyle mekana azalan turist gezileri bu sayede artabileceği söylüyor. Sağlık çalışanları konsepte uygun olarak önlüklerinde sivri diş çıkartmaları takıyor.

Romanya hükümetinin yerel bazda aşılamaya teşvik için kullandığı mekanlar arasında başkent Bükreş’teki Ulusal Kütüphane de aşılanma merkezi yaptı.

Romanya şimdiye kadar Covid-19 kaynaklı bir milyonu aşkın vaka ve 29 bin ölüm bildirdi. Yetkililer Eylül’e ayına kadar 10 milyon kişiyi aşılamayı hedefliyor. Ankette göre ülke nüfusunun neredeyse yarısı aşı olmayı reddediyor.  Romanya, Avrupa’da aşı reddinin en yüksek olduğu ülkelerden biri biliniyor.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Romanya’da Drakula Şatosunda Aşılanma İçin 100 Yıllık Giriş Hakkı