Rum Liderden Küstah Açıklama!

featured

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Ülkemiz ile ilgili hakaretamiz açıklamalarda bulundu.

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in bugün 6 Kasım’da medyalara yansıyan açıklamasında, “Türkiye çözüme ulaşmak için saçma taleplerini bir kenara bırakmalı” ifadelerinde bulundu.

“Türkiye’nin çözüm olması için saçma taleplerini bir kenara bırakarak irade göstermesi gerektiğini” ileri süren Rum lider, “Kıbrıs Rum tarafı olarak; müdahale hakkını idame ettirmek, askeri üs ve Kıbrıs’ta ilanihaye Türk varlığında ısrar ederek devletimizi kontrol etmeyi sürdürmek ve vesayeti altına almak isteyen Türkiye’nin saçma tezlerini kabul etmemiz akla uygun değildir.”dedi.

Türk tarafının “taleplerini” kast ederek “milli itibar sınırlarımızı açıkça aşıyor” diyen Anastasiadis bunları kabul etmelerinin mümkün olmadığını, öneri olarak da Rum halkının önüne koymayacaklarını söyledi, Crans Montana’daki başarısızlıktan Türkiye’yi sorumlu tuttu.

Anastasiadis, Birleşmiş Milletler’e de yabancı ülke liderlerine de, Rum tarafının müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu ancak en azından uluslararası konferans açısından detaylı ve yeterli ön hazırlık gerektiğini açıkça iletildiğini sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi İsviçre’nin Cenevre kentinde, Crans Montana kasabasında 2017 yılının Temmuz ayında 10 gün süren Kıbrıs konferansı başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin, “Bir çözümde sıfır asker sıfır garanti olmalı” yaklaşımı nedeniyle konferans tıkanmıştı. Yunanistan ve Rum Kesimi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de tüm çabasına rağmen sürecin ilerlemesine yönelik adım atmamıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rum Liderden Küstah Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.