Rus Askeri Gemileri Letonya’ya Yaklaşıyor!

featured
Three crewmembers on Her Majesty’s Canadian Ship SASKATOON act as lookouts on April 6, 2017, searching for a suspicious vessel spotted during a routine patrol on Operation CARIBBE in the eastern Pacific.Photo: Royal Canadian Navy Public Affairs XC051-2017-0001-437

Letonya Ulusal Silahlı Kuvvetleri, Letonya’nın sınırına 3 Rus askeri gemisinin yaklaştığını bildirdi.

Letonya Ulusal Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamaya göre, Rus askeri gemilerin Letonya kara sularına 4 mil (6,4 kilometre) uzaklıkta “münhasır ekonomik bölgede” tespit edildi.

Letonya Silahlı Kuvvetleri, Letonya’ya yaklaşan Rus askeri gemiler arasında Liven 551, Serpuhov ve Morşansk küçük füze gemilerinin yer aldığını belirtti.

16 Nisan tarihinde Letonya Silahlı Kuvvetleri, ülke sınırları yakınında Kilo sınıfı iki Rus denizaltısı ve destek gemisinin tespit edildiğini bildirmişti.

Bunun dışında Letonya Silahlı Kuvvetleri’nin bildirdiğine göre aynı gün Letonya’nın kara sularına 20 deniz mili uzaklıkta bir adet Kaştan sınıfı deniz altı teknik destek gemisi de tespit edildi.

Daha önce 2016 yılında Rusya’nın askeri uçakları ve gemilerinin Letonya sınırlarına 209 kez yaklaştığı açıklanmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rus Askeri Gemileri Letonya’ya Yaklaşıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.