• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Rus Basını: Türkiye-Rusya İhracat Blok Treni, İkili Ticareti Kolayştıracak

featured

Geçtiğimiz günlerde Ankara’dan yola çıkan, Türkiye ile Rusya arasındaki ilk ihracat blok treninin Rusya’ya varması haberi Rus basınında da yer aldı. Söz konusu tren, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) güzergahı üzerinden Rusya’nın başkenti Moskova’ya yakın Kaluga bölgesine varmıştı.

Rus basını, “Vorsin lojistik merkezine bugün, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile Türkiye’den bir konteyner treni geldi. Bunlar, bulaşık makinesi ve gaz sobası ile dolu 16 kırkmetrelik kaplardır.” dedi.

TÜRKİYE-RUSYA TİCARET HACMİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

İlk defa Türkiye’den Rusya’ya böyle bir ihraç yapıldığına işaret eden Rus basını, “Daha önce sevkiyatlar deniz yoluyla teslim edildi: Bu da uzun ve pahalıdır. Yeni ulaşım koridoru da lojistik maliyetlerini ve teslimat sürelerini azaltacak. Ayrıca her yıl artan Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmini de kolaylaştıracak. Bu arada  2020’de bu ticaret hacmi yüzde 10 arttı.” değerlendirdi.

BÜYÜKELÇİ SAMSAR: DOSTLUK KÖPRÜSÜ DE OLACAK

Rus basını treni karşılama töreninde Türkiye Cumhuriyeti’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın da hazır bulunduğunu kaydetti. Rus basını, Büyükelçi Samsar’ın sözlerini de şöyle verdi: “Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin çoğu ticari ve ekonomik ilişkiler, ve bu ilişkiler de gelişiyor ve artıyor. Geçen yıl salgın sırasında karşılıklı ziyaret sayısının azalmasına rağmen,  Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’ın belirlediği hedefe doğru ilerlemeye devam ettik. Bu ulaşım koridorunun yoğun şekilde kullanılacağına inanıyorum. Sadece bir demiryolu yolu değil, aynı zamanda halklarımızı birbirine bağlayan bir tür dostluk köprüsü de olacak.”

Fuad Safarov, Moskova.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rus Basını: Türkiye-Rusya İhracat Blok Treni, İkili Ticareti Kolayştıracak