Rus Basınından Flaş İddia! Rusya Ordusu Savaşa mı Hazırlanıyor?

featured

Rus basını, Güney Kafkasya’da konuşlu olan Rus birliklerine “hazır ol” emri verildiğini iddia ederek, Rusya’nın Azerbaycan-Ermenistan savaşına müdahil olacağını söyledi.

150 Bin Kişiye Hazır Ol Emri

Rusya Federasyonu ordusuna mensup 150 bin kişiye acil durum mesajı gönderilerek hazır ol talimatı verildiği iddia edildi. Talimatın Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

İki Ülke Arasında Ne Olmuştu?

Güney Kafkasya’da gerginlik yeniden tırmandı. Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine saldırdı, Bakü ordusu karşılık verdi ve çatışma çıktı. Uzmanlara göre Erivan, dikkatleri hukuka aykırı adımlarından dağıtmaya çalışıyor. Son çatışma da provokasyon. Özellikle tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği şu günlerde, iki ülke arasındaki sorunlar masada çözülmekten her zamankinden daha uzakta görünüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erivan’ın tüm çabalarının iflas ettiği görüşünde. Azerbaycan her ne kadar uluslararası topluma Ermenistan’ı kınama çağrısı yapsa da Türkiye dışında sesler ya cılız çıkıyor ya da hiç çıkmıyor.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rus Basınından Flaş İddia! Rusya Ordusu Savaşa mı Hazırlanıyor?