Rus Köylerine düzenenlen saldırılarla ilgli Neo-Nazilerden açıklama

featured

Rus Köylerine düzenenlen saldırılarla ilgli Neo-Nazilerden açıklama geldi. RDK, Ukrayna ordusuna bağlı Neo-Nazilerden oluşan Azov Taburu’yla birlikte 2014’ten beri Rusya’ya karşı çatışmalara katılan radikal sağcılardan oluşan grup, geçen yıl 24 Şubat’ta başlayan savaşın ardından resmi olarak Ukrayna ordusuna katılan “Bölgesel Savunma Kuvvetleri”nin bir parçası olarak biliniyor.

Rusya’daki köylere düzenlenen saldırıları, Kiev güçleriyle birlikte savaşan Rusya Gönüllüler Kolordusu (RDK) üstlendi.

Grup, dün sosyal medyadan yayımladığı videoda, Ukrayna ve Belarus’a sınırı bulunan Bryansk Oblastı’ndaki Suşani ve Liyubaçene köylerine günün erken saatlerinde düzenlenen saldırılara ilişkin şunları söyledi:

“Bizler Rusya Gönüllüler Kolordusu’nun savaşçılarıyız. Bu videoyu Bryansk Oblastı’nda kaydediyoruz. Buraya sabotajcı değil, anayurdu bağımsızlığına kavuşturmak isteyen bir ordu olarak geldik. Putin’in cellatlardan ve tecavüzcülerden oluşan ordusunun aksine biz sivillere karşı savaşmıyoruz. Sizi özgürleştirmek için geldik. Sizi silahlanmaya ve Putin’le Kremlin’in kanlı rejimine karşı savaşmaya çağırıyoruz. Yaşasın RDK! Kremlin tiranına ölüm!

RDK’nin yayımladığı bir diğer videodaysa, grubun lideri olduğu düşünülen Denis Kapustin, “Rus Gönüllüler Kolordusu, Bryansk Oblastı’naki yurttaşlarına umut olduğunu, özgür Rus halkının ellerinde silahlarla rejime karşı savaşabileceğini göstermek için geldi” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rus Köylerine düzenenlen saldırılarla ilgli Neo-Nazilerden açıklama