Rus Özel Kuvvetleri Belarus’ta Tatbikat Yapıyor

featured

Rus Ulusal Muhafızları‘nın özel kuvvetleri, protestoların devam ettiği Belarus’ta savaş tatbikatları yapıyor.

Rus Ulusal Muhafızları‘nın özel kuvvetleri, protestoların devam ettiği Belarus’ta savaş tatbikatları yapıyor. Belarus Savunma Bakanlığı’na göre, geçtiğimiz günlerde Belarus’ta Belarus ve Rus özel kuvvetleri arasında “atış yarışması” düzenlendi.

Inform Napalm’in haberine göre, tatbikat sırasında keskin nişancılar, “yasadışı silahlı oluşumları önlemek ve etkisiz hale getirmek için” ikili olarak yarıştı. Yarışmaya özel birim Lynx ile Rusya’dan 604. özel birim Vityaz’ın da katıldığı kaydedildi. Organizasyonel olarak, her iki özel birim de Rus Ulusal Muhafızlarına bağlı.

Belarus tarafında ise, iki ordu birimi, 5. Özel Tugay ve Belarus Özel Kuvvetlerinin 33. Özel Birimi görev aldı.

İş Birliği Yapıyorlar

Belarus güvenlik güçlerinin temsilcileri, Ukrayna’ya yönelik askeri saldırıda yer alan Rus oluşumlarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor. Rusya’nın işgal edilmiş Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki askeri varlığını güçlendirmek için Ulusal Muhafız özel kuvvetlerini kullandığı da biliniyor.

Ulusal Muhafız Birlikleri

Özellikle Ağustos ayında, Belarus kitlesel protestolarının ilk haftasında Lukaşenko rejimiyle yapılan gizli müzakerelerin ardından, Vladimir Putin’in Belarus’ta yeni oluşturulan bir Ulusal Muhafız birimleri rezervini konuşlandırmaya hazır olduğunu duyurmuştu. Bu, Belarus ve Rusya’nın üst düzey askeri liderlerinin, Belarus’taki barışçıl protestoları bastırmak için güç kullanmak için koordineli bir stratejiye sahip oldukları ifade ediliyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rus Özel Kuvvetleri Belarus’ta Tatbikat Yapıyor