Rus Uyruklu Biri Antalya’da 80 Tane Ev Aldı

Rus Uyruklu Biri Antalya'da 80 Tane Ev Aldı

Antalya, yabancılara konut satışında Türkiye’nin en çok tercih edilen şehri oldu. Yılın ilk 3 ayında yabancılara 9 bin 500 konut satılan Antalya, bu alanda yüzde 21’lik artış gösterdi. Yabancıya her 100 konuttan 38’i Antalya’da satıldı.

Yabancılara konut satışının başlıca nedeni ise Rusya-Ukrayna arasındaki savaş. Savaştan kaçan Rus ve Ukraynalılar, Antalya’ya yerleşmeyi tercih etti. Antalya’da ikamet izinli yabancı sayısı 177 bine ulaştı. Bu sayının yarısından fazlasını Ruslar oluşturdu.

Yabancılara konut satışının artması, otelcilik sektörünü de olumsuz etkiledi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, yabancılara satışı yapılan konutların amacı dışında kullanıldığını belirtti. Kavaloğlu, “Bu listenin içinde 1 kişi 80 tane ev almış. Ve aynı kişi bu evleri kendi yurttaşlarına kiralıyor. Bu sistem de maalesef hiçbir şekilde denetim altında değil. Biz kayıt dışılığın önlenmesini istiyoruz” dedi.

Kavaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bu konuda bir rapor sunduklarını da söyledi. Antalya’da ev alan yabancılardan en çok Ruslar, Almanlar ve Ukraynalılar olduğunu kaydeden Kavaloğlu, “Yabancıların Antalya’ya gelip ev alması elbette güzel bir şey. Bu da dünyada örnekleri olan bir turizm şekli. Fakat satılan 108 bin daire 108 bin ayrı kişiye satılmamış ki. Sıkıntı da burada başlıyor zaten” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rus Uyruklu Biri Antalya’da 80 Tane Ev Aldı