Rusya, AKPM İçin Ödeme Yapmayacağını Açıkladı

featured

Rusya, Avrupa Konseyi’ne yapılan ödemenin AKPM’nin çalışmalarının finansmanına gidecek 3. taksidini ödemeyeceğini açıkladı.

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Rusya’nın Avrupa Konseyi bötçesine yapılan ödemenin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) çalışmalarının finansmanı için yapılan 3. bölümünü ödemeyeceğini açıkladı.

Avrupa Konseyi bütçesine yapılan ödemelerin aşamalı olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Volodin, Rusya’nın 2017 yılının sonunda yapılması gereken 3. ödemeyi yapmayacağını belirtti.

Gerekçe olarak Rus Heyeti’nin 2014’den beri çalışmalara katılmaması gösterildi

Geçen yıl Rusya’nın Avrupa Konseyi’ne yaptığı ödemenin 30 milyondan fazla euro oluşturduğu belirtilirken, Rus heyetin 2014 yılından beri AKPM çalışmalarında yer almadığına dikkat çekildi.

Rusya’nın AKPM çalışmalarında yer almamasına rağmen teşkilatın bütçesine ödemeler yapmaya devam ettiği belirtilirek, ödemelerin paket halinde yapılması nedeniyle ayrılmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Öte yandan bu yıl AKPM çalışmaları için yapılacak ödemenin nasıl bloke edilebildiği ise belirtilmiyor.

Avrupa Konseyi’nin 2016 bütçesi 442 milyon Euro oluştururken, Rusya’nın Fransa, İngiltere,Türkiye,Almanya ve İtalya ile birlikte kuruluşun en büyük donörleri olduğu ifade ediliyor.

2014 yılında gerçekleşen Kırım’ın işgalinden sonra Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rusya heyetinin oy hakkını ve yönetim organlarında temsil hakkını yıl sonuna kadar elinden almıştı. Rusya heyetinin sadece oturumlara katılma, söz hakkı ve komitelerde çalışma hakkı devam ediyordu.

2015’de meclisi terk etmişlerdi

2015 yılında ise Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki Rus heyetinin, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki faaliyetlerinin ve AKPM ile her türlü temaslarının yıl sonuna kadar durdurulduğu açıklandığında Rusya heyeti meclisi terk etmişti.

Rusya heyeti, 25 Ocak 2016’ta Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin kış oturumuna gitmeme kararı almış, bunun üzerine AKPM Rusya’nın 2016 yılı boyunca meclisin çalışmalarına katılma hakkını kaybettiğini açıklamıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya, AKPM İçin Ödeme Yapmayacağını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.