Rusya Dışişleri Bakanlığı Açıkladı! Türkiye Kıbrıs’ın Egemenliğini İhlal Ediyor

featured

Rusya dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesine gelen Türk gemilerinin endişe ile izlendiği, Kıbrıs’ın egemenliğini ihlaline yol açabileceği belirtildi. Ayrıca adadaki sorunun kalıcı bir çözüme kavuşturulamaması Türk gemilerine bağlandı. Rus dışişleri bakanlığının yaptığı açıklamanın İngilizce ve Türkçe metnini sitemizden okuyabilirsiniz.

Türkçe:

Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinde jeolojik araştırma yapmak için başka bir Türk gemisinin ziyareti hakkında gelen raporlarla bağlantılı olarak, bu alandaki gelişmeleri endişe ile izliyoruz. Kıbrıs’ın egemenliğinin ihlal edilmesinin, Kıbrıs sorununun kalıcı, uygulanabilir ve adil bir şekilde çözülebilmesi için koşulları engelleyebileceğine inanıyoruz.

Tüm ülkeleri Doğu Akdeniz’de bir kriz potansiyeli oluşturma yolunda ilerlemekten kaçınmaya, kısıtlayıcı ve politik bilgelik göstermeye ve herhangi bir anlaşmazlığı diyalog ve birbirlerinin çıkarlarına saygı göstererek çözmek için çaba göstermeye çağırıyoruz.

İlgili BM kararlarına dayanan çözümler bulmak amacıyla, Kıbrıs’taki uzlaşma müzakerelerinde müzakere sürecinin mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. BM Güvenlik Konseyi’nin daimi bir üyesi olarak bu tür çabaları desteklemeye hazırız.

İngilizce:

In connection with incoming reports on the visit of yet another Turkish ship to conduct geological prospecting in the exclusive economic zone of Cyprus, we are watching with concern the developments in this area. We believe that any violation of Cyprus’s sovereignty can only hinder conditions for a durable, viable and fair resolution of the Cyprus issue.

We urge all countries to refrain from steps leading to the buildup of a crisis potential in the Eastern Mediterranean, to display restraint and political wisdom, and to strive to resolve any dispute through dialogue and respect for each other’s interests.

There is an obvious need to relaunch the intercommunal negotiating process on a settlement in Cyprus as soon as possible with a view to finding solutions based on relevant UN resolutions. As a permanent member of the UN Security Council, we are ready to support such efforts.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya Dışişleri Bakanlığı Açıkladı! Türkiye Kıbrıs’ın Egemenliğini İhlal Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.