Rusya Ekonomi Bakanlığı’na göre, Bloomberg’in Gıda Fiyatları Değerlendirmeleri Spekülatif

featured

Bloomberg’in Rusya’yı da kapsayan gıda fiyatları değerlendirmeleri spekülatif niteliğinde.

Konuyla ilgili açıklama Rusya Ekonomi Bakanlığı tarafından yapıldı.

Bakanlıktan Rus RBK haber ajansına yapılan açıklamada, “Rusya’yı gıda fiyat artışları için “sıcak nokta” olarak sınıflandıran Bloomberg ajansının analizi spekülatif niteliğinde.” denildi.

Bakanlık, Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat) ve Federal Vergi Servisi (FNS) ile birlikte gıda fiyatlarının operasyonel takibini yaptıklarını ve bu da dünya fiyatlarındaki büyümenin yurt içi fiyatlar üzerindeki dalgalanmalarını ve etkisini takip etmeyi mümkün kıldığını kaydetti.

Bakanlık, “Hükümet, genel olarak, artan dünya fiyatlarının yerel fiyatlar üzerindeki etkisini azaltmak için ekonomik araçlara ve ayrıca bölgelerdeki üreticileri desteklemek için hedeflenen önlemlere odaklanıyor.” ifadeler kullandı.

Bloomberg daha önce hangi ülkelerde gıda fiyatlarındaki en yüksek artışın en büyük yankıya neden olacağını analiz etmişti. Ajansa göre, bu, sakinleri tüketici sepetinin çoğunu gıdaya harcayan, nüfusun ortalama geliri olan en büyük ülkelerde olacak. Bunlar arasında Rusya, Brezilya, Türkiye, Nijerya ve Hindistan bulunmakta.

Ajansa göre, Ruslar, SSCB’nin çöküşünden sonra hızla artan gıda fiyatları ve boş mağaza raflarını iyi hatırlıyor. Bloomberg, ülke yetkililerinin tahıl ihracatına gümrük vergisi koyduğunu ve bazı ürünler için fiyat sınırlamaları belirlediğini hatırlattı ve bunun enflasyonda bir artışa yol açabileceğini de iddia etti.

Ajans ayrıca, Rusya Sayıştay Odası’nın gıda fiyat düzenlemesinin belirli ürünlerde kıtlığa yol açabileceği analizini de hatırlattı.

Fuad Safarov, Moskova.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya Ekonomi Bakanlığı’na göre, Bloomberg’in Gıda Fiyatları Değerlendirmeleri Spekülatif