Rusya KKTC’ye Direkt Uçacak

Rusya KKTC’ye Direkt Uçacak

Milliyet’ten Fatma Gülçin Kabasakallı’nın haberine göre Türkiye ve Rusya arasında yapılan diplomatik görüşmeler sırasında Rusya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) doğrudan ticari uçuşlarının bir operatör vasıtasıyla gerçekleşeceği yönünde gelişme olduğu kaydedildi. Görüşmelerde Türkiye’nin önerisi Rusya tarafından olumlu karşılanırken görüşmelerin hala devam ettiği edinilen bilgiler arasında. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Güney Kıbrıs’ın silah ambargosunun kaldırılmasına karşıt gelişen bu gelişmeleri pek çok kişi Rusya’nın Kuzey Kıbrıs konusunda siyasi stratejisinin değişmesi olarak yorumlamakta.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Güney Kıbrıs’a Müslüman bir büyükelçi olan Murat Zyazikov’u ataması Güney Kıbrıs medyasını hareketlendirmiş, Rusya’nın KKTC ile olumlu ilişkilere gireceği yönünde endişe uyandırmıştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuyla ilgili Milliyet’e yaptığı açıklamada “Böyle bir gelişme, KKTC için çok önemli bir adım olur, tanıma dediğin böyle başlar, önemli olan ekonomik hareketlerdir” sözlerini kullandı.

Rusya’nın ilk uçuşu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yeni Ercan Havalimanı’nın 15 Kasım’daki açılışına yetiştirilmesi planlanıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya KKTC’ye Direkt Uçacak