Rusya Ukrayna Son Durum – Savaş Çıktı Mı?

featured

İşgali Rusya’nın Ukrayna’yı tehdidi devam ediyor. Bilindği gibi Rusya 2014 yılında Kırım’ı işgal etmişti. Tepkilere rağmen işgaline devam eden Rusya‘nın, Ukrayna’nın tamamını işgal edeceği iddiaları gündemde. Haberimizde Rusya Ukrayna Son Durum ve Rusya – Ukrayna Savaşı çıktı mı? sorularına yanıt arayacağız.

Rusya Ukrayna Son Durum

Almanya’nın çok okunan dergilerinden Der Spiegel, Rusya’nın Ukrayna’yı 16 Şubat’ta vuracağına dair istihbarat bilgisini kamuoyuna paylaştı.

CIA ve diğer istihbarat birimlerinin de bu haftaya dikkat çektiği kaydedilirken, “Birçok diplomat ve askeri yetkili, ABD’nin gizlice brifing verdiğini ve Rusya’nın planı ile ilgili birçok bilgiyi verdiğini söyledi. Rusya’nın işgalinin yanı sıra Rus birimlerinin tek tek hangi rolleri üstleneceği de kayıtlara geçti” ifadesi yer aldı.

Rusya Ukrayna Son Durum
Rusya Ukrayna Son Durum

24 saat ile 48 arasında her şey olabilir

Putin’in bu hafta içinde Kiev’e saldırabileceğini açıklayan ABD de vatandaşlarının bölgeden uzaklaşmasını istedi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “Washington, Putin’in Ukrayna’yı günler içinde işgal edeceğine inanıyor. Çıkabiliyorken Ukrayna’dan çıkın çünkü ABD bir kurtarma operasyonu düzenlemeyecek” dedi. Sullivan, “Şurada açık olmak istiyoruz. Ukrayna’da bulunan herhangi bir ABD’li bir an önce önce ülkeden çıkmalı çünkü gelecek 24 saat ile 48 saat arasında her şey olabilir” dedi.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya Ukrayna Son Durum – Savaş Çıktı Mı?