Rusya’da 14 Yıl Boyunca Zindanda Tutulan Kadın Kurtuldu

Rusya’da 14 Yıl Boyunca Zindanda Tutulan Kadın Kurtuldu

Rusya’nın batısındaki Çelyabinsk kentinde yaşanan bir olay uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 2009 yılında henüz 19 yaşındayken ortadan kaybolan ve bulunamayan Ekaterina B. isimli kadın, 14 yıl sonra ortaya çıkarak korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi.

Ekaterina, 51 yaşındaki Vladimir Cheskidov isimli bir adam tarafından kaçırıldığını ve cani adamın annesiyle yaşadığı evin bodrumunda yaptığı “zindanda” yaşamaya zorlandığını anlattı. Sürekli cinsel saldırı, tecavüz ve işkenceye maruz kalan genç kadın, “14 yıl boyunca beni seks kölesi yaptı. Bütün bu zaman boyunca bana işkence etti ve benimle 1000’den fazla cinsel ilişkiye girerek tecavüz etti” dedi.

Genç kadının şikayeti üzerine eve düzenlenen baskında ise Rus polisi kabus gibi bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Hemen gözaltına alınan ve şu an tımarhanede polis gözetiminde tutulan Cheskidov’un evinde Okşana isimli bir kadının kalıntıları da bulundu. Aynı Ekaterina gibi kaçırılan Okşana’yı 2011’de parçalara ayırdığı tahmin edilen manyak adamın daha sonra parçaları “haşladığı” da öğrenildi.

Cheskidov’un annesi Valentina ile birlikte yaşadığı ve yaşlı kadının bu olaylardan haberdar olduğu da ortaya çıktı. Valentina’nın da gözaltında olduğu ve sorguya alındığı belirtildi. Cani adamın tımarhanede yargılanmayı beklediği duyuruldu.

Ekaterina, nasıl kaçtığını da anlattı. Rus medyasında yer alan haberlere göre, Ekaterina’nın Cheskidov’un sarhoş olup bodrumdaki zindanın kapısını kilitlemeyi unutmasından sonra firar ettiği ve Valentina’yı ambulans çağırması için ikna ettiği aktarıldı. Ekaterina’nın kaçtıktan sonra 14 yıldır iletişim kuramadığı kız kardeşini aradığı ve polise haber verdiği belirtildi.

Ekaterina, “Bu manyak her yere elinde bıçakla gidiyordu. Benim yanımda yürürken hep bıçaklıydı” dedi. Genç kadın, “Bir tren istasyonunda bana içki içmeyi teklif etti. Daha sonra beni evine davet etti fakat beni evinde kapalı tuttu. Bana zorla ev işi yaptırdı, annesine bakmamı istedi ve zorla cinsel ilişkiye girdi benimle. Ne zaman evden dışarı çıksa beni bağlardı. Beni dövmeden önce zorla votka içirirdi” dedi.

Polis Cheskidov’un evine yaptığı baskında laptop ve disklerde pornografik içerikler bulduğunu da açıkladı. Öte yandan evin etrafında incelemelerini derinleştiren polis, Cheskidov’un babası ve eşine ne olduğunu da incelemeye başladı. Cheskidov’un eşi “pencereden düşerek” ölmüştü. Bu olaydan kısa bir süre sonra ise babası vefat etmişti. Rus medyası, eşi ve babasının cansız bedenlerinin evin bahçesinde gömülü olduğunu yazdı. Komsomolskaya Pravda gazetesi de Cheskidov’un eskiden arkadaşları olduğunu fakat daha sonra onlardan koptuğunu belirtirken evde ve evin çevresinde polislerin incelemesinin devam ettiğini aktardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya’da 14 Yıl Boyunca Zindanda Tutulan Kadın Kurtuldu