Rusya’da 23 Bin Yıllık Venüs Heykelciği Bulundu !

featured

Rusya’nın Bryansk bölgesinde, 5 cm yüksekliğinde ve Üst Paleolitik Döneme ait mamut dişinden yapılmış Venüs heykelciği bulundu. Rusya’da bulunan ve mamut dişinden oyulmuş 5 cm yüksekliğindeki bu paleolitik figürin bölgede bulunanlarla benzerlik taşıyor.

Moskova’daki Arkeoloji Enstitüsünden, Taş Devri Arkeolojisi Bölümü Başkan Yardımcısı ve araştırmanın lideri, Dr. Konstantin Gavrilov, bulunan heykelciği, Hollandalı Ressam Rembrandt’ın Yunan mitolojisinde Perseus’un annesi olan Danae’yi resmettiği tablosuyla karşılaştırdı. Dr. Gavrilov, heykelciğin çok iri yapılı bir kadını tasvir ettiği, ancak uzun ince bacaklarıyla çok narin göründüğünü söyledi. Ayrıca hafifçe kıvrılmış bacaklara sahip heykelciğin Yeni Çağ sanatçısı tarafından resmedilmiş olan Danae’yi hatırlattığını ifade etti.

 

Diğer araştırmacılar Venüs’ün çarpıcı arka görünüşümü daha modern bir ikona; Kim Kardashian’a benzettiler. Dr. Gavrilov, heykelciğin “doğurganlık/bereket/üretkenlik kültü”nü tasvir ettiğini, ancak bunun tarımın varlığından önce mümkün olamayacağını belirtti.

 

Son derece ender bulunan ve mamut dişinden yapılmış bu Venüs heykelciği belki de büyük göbekli ve göğüslü hamile bir kadını tasvir ediyor. Heykel, büyük ihtimalle, diğer’ Venüs’ler gibi ‘gömülmek’ yerine zemindeki kemiklerin yanına konuldu.

 

Dr. Gavrilov, bu gibi tarih öncesi heykelciklerin tören ve ritüellerde kullanıldığını da sözlerine ekledi.

 

Sibirya’daki Baykal Gölü yakınlarında yer alan Angara Nehri civarında benzer örnekler bulunmakta ancak son yapılan analizler, daha önceki incelemelerin aksine, bunların giyindiğini gösteriyor.

 

Arkeologlar 1993 yılından beri, bu heykelciğin çıktığı siteyi araştırıyor. Radyokarbon analizleri, 21 bin ila 24 bin yıl önce avcı ve toplayıcı kabilelerin burada yaşadığını gösteriyor. Ayrıca yıllardır çalışmaların yürütüldüğü bu sitede çok sayıda mamut kemikleri, bizon kalıntıları ve çakmak taşları ortaya çıkarıldı.

Kaynak:Siberiantimes

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya’da 23 Bin Yıllık Venüs Heykelciği Bulundu !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.