Rusya’nın bu yıl 3’ü ülkemize  olmak üzere toplam 7 adet Ka-32A11BC çok amaçlı helikopter sevk edeceği öğrenildi.

Rus Helikopterleri (Vertolyotı Rossii) şirketinden yapılan açıklamada “2018 yılında yabancı müşterilere 7 adet çok amaçlı Ka-32A11BC helikopteri sevkiyatı yapılacak. Helikopterlerin üretimine Kumertau fabrikasında başlandı. Şimdilik üretimi tamamlanan ve sevkiyat için hazır hale getirilen ilk helikopter Türk Kaan Air şirketine verilecek. İkinci ve üçüncü helikopter yıl sonuna kadar gönderilecek” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce şirket, bu helikopterlerin Ülkemiz ve Tayland’a tedarik edilmesine ilişkin ilk sözleşmelerin imzalandığını duyurmuştu.

Şirketten yapılan açıklamada ülkemizin  yanı sıra bu yıl Çinli United Helicopters şirketi ve Güneydoğu Asya ülkelerine de ikişer helikopter gönderileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili yorumda bulunan şirketin Genel Müdürü Andrey Boginskiy “Ka-32A11BC helikopterlerinin bu ülkelerde ilk kullanma deneyimlerinin başarılı olacağında ve bunun gelecekteki sevkiyatlar için dayanak oluşturacağından eminim” diye konuştu.

Ka-32 helikopteri arama kurtarma, yangın söndürme, kargo taşıma, hasta ve yaralıların tahliyesi gibi eylemlerde, keşif ve destek uçuşlarında kullanılabiliyor.

Günümüzde Ka-32’nin, özellikle A11BC modifikasyonunda Rusya, Kanada, İspanya, Portekiz, İsviçre, Çin, Güney Kore, Endonezya ve diğer ülkelerde kullanıldığı belirtildi.

Kaynak:QHA