Rusya’dan Türkiye’ye Su-35 Teklifi – Su-35’in Özellikleri Neler?

featured

Abd’nin Türkiye’yi F-35 uçağı projesinden çıkartmasının ardından Rus devlet savunma sanayisi şirketi Rosteh’in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, Rusya’nın Türkiye’ye Su-35 savaş uçağı satmaya hazır olduğunu bildirdi. Peki Su-35 nasıl bir uçak?

İşte Su-35’in özellikleri:

Sukhoi Su-35, Su-27 ‘Flanker’ların çokça geliştirilmiş iki ayrı türevinden biridir. Sukhoi tarafından tasarlanan ve Komsomolsk-on-Amur Uçak Üretim Ortaklığı (KnAAPO) tarafından üretilen tek koltuklu, çift motorlu süper-manevra kabiliyetli çok amaçlı avcı jetleridir. Rus Sukhoi firması tarafından tasarlanan tek koltuklu, çift motorlu Su-35, çok amaçlı avcı uçağı olarak kullanılıyor.

Su-35’in ait olduğu 4++ nesli, toplam özelliklerine avcı uçağının azami derecede 5. nesil uçaklara yakınlaştırıldığını göstermekte, zira stealth teknolojisi ile APAR dışında 5. nesil uçakların çoğu gereksinimlerini karşılamaktadır.

Su-27M olarak bilinen ilk varyantı 1980’lerde, Sukhoi yüksek performanslı Su-27’leri geliştirme arayışındayken tasarlanmıştır. Daha sonra tekrar tasarlanan Su-35 türevi, manevra kabiliyetini arttıran aerodinamik iyileştirmelere, geliştirilen aviyoniğe, daha geniş menzile ve daha güçlü motorlara sahiptir. Su-27’den dönüştürülen ilk Su-35 prototipi ilk uçuşunu Haziran 1988’de yaptı. Bunlardan bir düzineden fazla üretilmiştir ve bazıları Rus Şövalyeleri akrotimi tarafından kullanılmıştır. İlk Su-35 tasarımı, sonradan teknoloji kanıtı olarak kullanılan itme-vektörlü motorlara sahip Su-37’ye modifiye edilmiştir. 1990’ların sonunda Su-30MK ailesine çok benzeyen iki koltuklu eğitim uçağı modeli Su-35UB’den bir tane üretilmiştir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya’dan Türkiye’ye Su-35 Teklifi – Su-35’in Özellikleri Neler?