Rüya ile Başlayan Define Avının Trajik Sonu

Rüya ile Başlayan Define Avının Trajik Sonu

Brezilya’da yaşayan 71 yaşındaki emekli Joao Pimenta da Silva, rüyasında bir ruhun kendisine evinin mutfağının altında bir hazine olduğunu göstermesinin ardından bu hazinenin peşine düştü. Rüyasında gördüğü altınların etkisiyle, Silva mutfak zemininde kazı yapmaya başladı ve bir yıl süresince mevsimlik işçilerle birlikte yaklaşık 40 metre (130 feet) derinliğinde bir çukur açtı. Çukurun çapı 80 cm, derinliği ise 130 metre idi. Ancak bu hazine arayışı, Silva’nın dengesini kaybederek kazdığı derin çukura düşmesi ve hayatını kaybetmesiyle trajik bir sona erdi.

Komşusu Arnaldo da Silva, Joao’nun hazine avı konusunda oldukça tutkulu olduğunu belirtti. Silva, çukur daha sığken günde yaklaşık 11.30 sterlin (yaklaşık 428 TL) ödeyerek işe başlamış, ancak çukur derinleştikçe maliyetler de artmıştı. Sonunda, Silva her bir işçiye toprağın çıkarılmasına yardım etmek için yaklaşık 80 sterlin (yaklaşık 3 bin 36 TL) ödemeye başlamıştı.

Yerel raporlar, Silva’nın çukurun tepesine yakın bir yerde bulunan ahşap bir platformdan kayarak düştüğünü ve düşmenin sonucunda başından yaralandığını ve vücudunda çok sayıda kırık olduğunu belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rüya ile Başlayan Define Avının Trajik Sonu