Saadet Partisi’nde Oğuzhan Asiltürk depremi

featured

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sosyal medyada partisine yönelik eleştiriler sıralayarak ‘yeni yönetim hedefiyle’ gelecek kongreye işaret etti.

Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, daha sonra bir TV kanalındaki programda kendisine yöneltilen “partisinin gelecekte hangi ittifak içerisinde bulunacağı” sorusuna, “Seçime bir hafta kala buna karar verilir” yanıtını vermişti. Asiltürk’ün bu yanıtı ve daha sonraki açıklamaları parti içinde tepkilere neden olmuştu. Oğuzhan Asiltürk 21 Nisan’da da Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iftar yemeğinde bir araya gelmişti.

Oğuzhan Asiltürk bugün sosyal medya hesabından “büyük kongrenin toplanmasını” da içeren 53 maddelik bir açıklama yaptı. . Asiltürk paylaşımlarında, halen CHP ve İYİ Parti ile birlikte Millet İttifakı cephesinde bulunan SP’yi AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın yanında konumlandırma hedefine ilişkin mesajlar verdi.

Saadet Partisi’nde gelenekçi kanadın lideri ve hareketin kurucusu Necmettin Erbakan’ın yol arkadaşı, eski İçişleri Bakanı olan Oğuzhan Asiltürk’ün partiyi Millet İttifakı’nın yanında konumlandıran Prof. Dr. Temel Karamollaoğlu’un yaklaşımlarından rahatsız olduğu ve partiyi Cumhur İttifakı’nın yanında konumlandırmak istediği biliniyordu. Asiltürk bu görüşlerini ilk kez Twitter’daki kişisel hesabından attığı 53 mesajla kamuoyuyla paylaştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Saadet Partisi’nde Oğuzhan Asiltürk depremi