Şahinler Çetesi’ne Operasyon

Şahinler Çetesi'ne Operasyon

İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla, kamuoyunda Şahinler Çetesi olarak tanınan suç örgütü çökertildi. Operasyonda, çete lideri Mehmet Şahin’in de aralarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı. Operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla Şahinler Çetesi olarak bilinen suç örgütü çökertildi! Çete lideri Mehmet Şahin dahil 41 şüpheli yakalandı! Çetelerin, organize suç örgütlerinin nefeslerini keseceğiz!” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, paylaşımına operasyon anına ait bir video da ekledi.

Operasyonun İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü belirtildi. Operasyonda, İstanbul’un yanı sıra İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ve Samsun illerinde 54 adrese baskın yapıldığı kaydedildi. Baskınlarda, 16 ruhsatsız tabanca ve 660 fişek, 2 av tüfeği, 3 çelik yelek ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve nakit para ele geçirildiği bildirildi.

Şahinler Çetesi’nin liderliğini yapan Mehmet Şahin’in daha önce de birçok suçtan sabıkası olduğu ve hakkında arama kararı bulunduğu öğrenildi. Şahin’in çete üyeleriyle birlikte organize suç örgütü kurmak, silahlı saldırı, gasp, tehdit, şantaj, adam yaralama gibi suçlardan sorumlu tutulduğu ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve operasyonun genişletilebileceği belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahinler Çetesi’ne Operasyon