Sahte Servis Plakası Satan Çete Çökertildi

Sahte Servis Plakası Satan Çete Çökertildi

İstanbul’da sahte servis plakası satan ve bu yolla belediyeyi 110 milyon lira zarara uğratan bir çete, 8 ilde düzenlenen operasyonla çökertildi. Çetenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına sahte bir internet sitesi kurduğu ve servis taşımacılığı yapmak isteyenlere sahte plaka sattığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte servis plakası üreten ve satan şebekeyi tespit etti. Ekipler, şüphelilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına sahte bir internet sitesi açtıklarını, bu site üzerinden servis taşımacılığı yapmak isteyen kişilere sahte plaka sattıklarını belirledi. Şüphelilerin ayrıca sahte karekodlarla noterleri de kandırdıkları, sahte plakaları yetkisiz kişiler adına noterde tescil ettirdikleri, böylece sahte plakaların resmiyete kavuşturulduğu anlaşıldı.

Bu yöntemle toplam 37 sahte plaka kullanan servisin taşımacılık yaptığı, şüphelilerin bu yolla yaklaşık 12 milyon lira kazandıkları öğrenildi. Belediyeye ödenmesi gereken paranın şüphelilerin eline geçmesiyle de yaklaşık 110 milyon lira kamu zararı oluştuğu, sahte plakayla taşımacılık yapan kişilerin fahiş fiyat uygulamalarıyla vatandaşları da mağdur ettikleri tespit edildi.

Ekipler, soruşturma kapsamında şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Kayseri, Yozgat, Rize, Kastamonu, Sivas ve Antalya’da eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sahte Servis Plakası Satan Çete Çökertildi