Salihi’den Açıklama! Kerküklü Çiftçiler Haklarını Alamadılar

featured

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, meclis oturumunda söz isteyerek çiftçilerin yaşadığı sorunlara değindi.

Salihi, eski dönem tarafından çiftçilerin mağdur edildiğini ve arazilerine el konduğunu belirterek, bu arazilerin sahiplerine iade edilmesine rağmen Kerkük silosunun çiftçilerin mahsüllerini almadığını ifade etti. Salihi bu arazilerin eski rejim tarafından Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve yerel yönetimler gibi birimlere devredildiğini söyleyerek bu arazilerin asıl sahiplerine iade edildiğini ancak Kerkük silosunun arazilerin çiftçiler ile yasal ilişkilerinin olmadığı sebebiyle mahsüllerini teslim almadığını belirtti.

Devrim Meclisi Başkanlığı tarafından alınan kararların iptal edilmemesi nedeniyle teslim işlemlerinde sorun yaşandığını belirten Salihi, parlamentoda görev yapan Tarım Komisyonu’nun konuyu Tarım Bakanı’na ilettiğini fakat o süreye kadar beklenilmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

Salihi’nin önerisine Parlamento Başkan Yardımcısı Hasan El Kabi cevap verdi ve Tarım Komisyonu’nun Bakanlar Kurulu ve Ticaret Bakanlığı’na problemin çözülebilmesi için acil bir şekilde resmi kitap göndermesi talimatı verdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Salihi’den Açıklama! Kerküklü Çiftçiler Haklarını Alamadılar