Samsun’da Savcılarla Uzman Çavuşun Halı Saha Kavgası

Samsun’da Savcılarla Uzman Çavuşun Halı Saha Kavgası

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 9 Eylül gecesi adliye ve askeri personel ile avukatların katıldığı halı saha maçında iki savcı ile bir uzman çavuş arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki savcının talimatıyla uzman çavuş polis tarafından gözaltına alındı. Uzman çavuş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, silah taşıma yetkisi de elinden alındı.

Halı sahanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, maç sırasında Aykan D. isimli uzman çavuş ile Cumhuriyet Savcısı Ş.D. arasında bir pozisyon tartışması yaşandığı görülüyor. Tartışmanın kızışması üzerine savcının elini kaldırarak uzman çavuşa doğru yürüdüğü, bu sırada diğer savcı H.Ö.’nün de araya girerek uzman çavuşa bağırdığı anlaşılıyor. Sahadaki diğer oyuncuların müdahalesiyle taraflar ayrılırken, uzman çavuşun soyunma odasına gittiği ve burada da savcılardan birinin kendisine tehdit ettiği iddia ediliyor. Uzman çavuş Aykan D., polise verdiği ifadesinde, savcılara küfür veya hakaret etmediğini, sadece tartıştığını ve özür dilediğini söyledi. Savcılar ise uzman çavuşun kendilerine hakaret ettiğini ve tehdit ettiğini ileri sürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatan Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı, uzman çavuşun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Ayrıca uzman çavuşun silah taşıma yetkisinin de iptal edildiği öğrenildi. Olaya tanık olan bazı oyuncular ise halı sahada yaşanan tartışmanın abartıldığını ve uzman çavuşun haksız yere cezalandırıldığını belirtti.

Uzman çavuş Aykan D.’nin avukatı ise müvekkilinin beraatini talep ederek, savcılara karşı hakaret ve tehdit suçlamasıyla dava açacağını duyurdu. Savcılık ise olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Samsun’da Savcılarla Uzman Çavuşun Halı Saha Kavgası