Sanık Albay dan Şok Cevap: Roma’yı da biz yaktık, geri geldik

featured

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmada, Mahkeme Başkanı Selfet Giray, iddianamede Özçetin’in kullandığı belirtilen telefon numarasını okuyarak, 15 Temmuz’da yaptığı görüşmelerden bazılarını saydı.

Darbe sanığı albay Ahmet Özçetin, askeri liseyi beraber okuduğu arkadaşlarıyla beraber yargılanmasıyla ilgili bir soruya “Roma’yı da biz yaktık. Geçmişe gittik, Roma’yı yaktık, geri geldik” dedi.

Sanık Özçetin, telefon numarasının kendisine ait olduğunu ancak görüşmeleri kendisinin yapmadığını söyledi.

Özçetin, 143. Filo koridorundaki kamera görüntülerdeki kişinin de suret olarak kendisine benzediğini belirterek, “Suret olarak ‘benim’ diyebilirim” şeklinde cevap verdi. Özçetin, 141. Filo koridorundaki kamera görüntülerinde de önde yürüyen kişinin sanık Hakan Evrim, ortadaki kişinin kendisi, arkadan gelen kişinin de sanık Hakan Karakuş olduğunu teşhis etti.

Mahkeme Başkanı Giray, görüntülerde sanık Bilal Akyüz’ün konuştuğu sivil kişinin kim olduğunu sordu. Özçetin de “Şu an çıkartamıyorum” şeklinde yanıtladı. Özçetin, 15 Temmuz’da Bilal Akyüz ile bir şekilde görüştüğünü ancak görüşmenin içeriğini hatırlayamadığını iddia etti.

‘ABİDİN ÜNAL’IN GETİRİLİŞİNDEN ZİYADE GELİŞİ VAR’

Sanık Özçetin’e daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın yer aldığı kamera görüntüleri izlettirildi. Mahkeme Başkanı Giray’ın, “Hava Kuvvetleri Komutanı’nın getirilişi var” ifadesine sanık Özçetin, “Getirilişinden ziyade gelişi var” itirazında bulundu.

‘HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI FİLODA SERBEST DOLAŞIYORDU’

Hakim Giray, Orgeneral Ünal’ın koridorlardaki görüntülerinde sürekli arkasında 2 silahlı asker bulunduğuna dikkati çekerek, bu kişilerin önce kamuflajlı daha sonra sivil giyinmelerinin nedenini sordu. Giray’ın, “Komutan tuvalete bile bu silahlı kişilerle mi gidiyor?” sorusu üzerine Özçetin, “Onlar komutanın korumaları. Gittiği her yerde yanından ayrılmazlar, ayrılırlarsa suç işlemiş olurlar. Komutanın defalarca serbest gezdiğini görüyorum. Gittikleri yerde tuvalet var, anladığım kadarıyla Komutan sık sık tuvalete gitmiş. Bu da Hava Kuvvetleri Komutanı’nın filoda serbest dolaştığının kanıtı” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sanık Albay dan Şok Cevap: Roma’yı da biz yaktık, geri geldik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.