Şanlıurfa’da Sahte Savcı Yakayı Ele Verdi

Şanlıurfa'da Sahte Savcı Yakayı Ele Verdi

Şanlıurfa’da yaşanan ilginç bir olayda, cezaevindeki bir yakınının yargı sürecini hızlandırmak amacıyla kendisini Ankara’daki bir Cumhuriyet savcısı olarak tanıtan A.P. adlı şahıs, dikkatli bir cezaevi savcısının uyanıklığı sayesinde yakalandı. Şüphelinin üzerinden çıkan sahte kimlik kartı ile suçüstü yakalanması sonucu tutuklama kararı çıktı.

Olay, A.P.’nin Şanlıurfa Adliyesi’ne gelerek, cezaevinde tutuklu olan amcası M.K. için yargı sürecini hızlandırmak istemesiyle başladı. Kendisini bir Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan A.P., cezaevi savcısıyla görüşme talep etti. Bu sırada, cezaevi savcısının odasına alınan A.P., Şanlıurfa’da bulunma sebebini açıkladı.

Ancak A.P.’nin davranışlarındaki tuhaflıklar, cezaevi savcısının dikkatini çekti. Savcının kimlik talebi üzerine A.P. tarafından sunulan kimlik, Ankara’da görev yaptığı iddia edilen yer ile ilgili sorular karşısında verilen çelişkili yanıtlar sonucu şüpheli bulundu. Durumun adliyedeki güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine, A.P.’nin gösterdiği kimlik kartının sahte olduğu anlaşıldı.

A.P., polis tarafından gözaltına alındı ve üzerinden çıkan iki sahte nüfus cüzdanı daha bulundu. Emniyetteki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan A.P., ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ sucrundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şanlıurfa’da Sahte Savcı Yakayı Ele Verdi